Zuidas ontwikkelt: mobiliteit en parkeren bijeenkomst

Op 4 juli organiseerde de Taskforce Bereikbaarheid, samen met Gemeente Amsterdam Zuidas en de Vrije Universiteit Amsterdam, de derde bijeenkomst van dit jaar over mobiliteit en parkeren. Hierin kwamen de laatste ontwikkelingen en plannen op het gebied van mobiliteit in de Zuidas aan bod. De volgende editie in oktober zal gaan over deelmobiliteit.

Opening 
Stefan Titus van VU Amsterdam, tevens voorzitter van de Taskforce Bereikbaarheid Zuidas, opende de bijeenkomst. De VU Campus heeft sinds de jaren 70 een aanzienlijke verandering doorgemaakt in parkeerbeleid, vergelijkbaar met hoe we nu fietsen parkeren: zo dicht mogelijk bij de ingang. Tegenwoordig zijn er fietscoaches die studenten en medewerkers helpen om hun fietsen netjes te parkeren. Met 4700 FTE en bijna 32.000 studenten leidt dit tot veel dagelijkse vervoersbewegingen op de campus, gemiddeld drie dagen per week.

De Zuidas groeit sterk
Freek Faber, programmamanager van het mobiliteitsplan Zuidflank, begint zijn presentatie met een overzicht van de groei van de Zuidas in de periode 2020 tot 2040. De Zuidas groeit snel, met een verwachte toename van anderhalf keer het aantal verplaatsingen tot 2040, waarbij het aantal gebruikers van Station Zuid verdubbelt. Ondanks de groei blijft de focus voornamelijk op werkplekken liggen, hoewel er ook meer bewoners worden verwacht. Het mobiliteitsplan Zuidflank speelt een cruciale rol in het faciliteren van deze groei.

Diverse projecten, inclusief initiatieven verbonden aan Zuidasdok, zijn al gestart als onderdeel van het mobiliteitsplan. Het plan wordt elke twee jaar herzien vanwege voortdurende ontwikkelingen. De maatregelen zijn gericht op verbeteringen voor verschillende vervoersmiddelen, zoals fietsroutes en fietsparkeerfaciliteiten bij stations, verbeterde looproutes en meer verblijfsruimte voor voetgangers, de aanleg van losliggende busbanen en opstelstroken voor efficiënter openbaar vervoer, en verkeersmaatregelen zoals een snelheidslimiet van 30 km/u en een eenrichtingscarré in het centrum van Zuidas.

Parkeren 
De tijd van meer asfalt is voorbij en de focus ligt nu op het verminderen van autoverkeer in de Zuidas, terwijl cruciale doelgroepen zoals hulpdiensten, mindervaliden en laad- en losactiviteiten goed toegankelijk blijven. In het gebied zijn meer dan 20.000 parkeerplekken beschikbaar, voornamelijk inpandig in parkeergarages.

Marieke peilde het publiek over parkeerschaarste in Zuidas. Een deelnemer merkte op dat parkeren vaak tot -3 niveau nodig is. Anderen gaven aan dat hoewel er geen directe schaarste is, het soms ver lopen is naar parkeerplaatsen. Opmerkelijk is dat de parkeergarage Gustav nu rustiger is dan voor Covid-19.

Het parkeerbeleid in de Zuidas richt zich op het verminderen van autodruk, ondanks het grote aantal inpandige parkeerplekken. Nieuwe ontwikkelingen zullen het aantal parkeerplaatsen niet verhogen; waar mogelijk worden zelfs parkeergelegenheden verminderd. Tegelijkertijd worden alternatieven voor autovervoer gestimuleerd en verbeterd om deze aantrekkelijker te maken.
 
Fietsparkeren
Bij veel nieuwe gebouwen in ontwikkeling wordt vaak weinig aandacht besteed aan fietsparkeervoorzieningen. Er geldt een norm voor fietsparkeren waar ontwikkelaars en eigenaren aan moeten voldoen. Daarnaast moet de fietsparkeerkelder goed bereikbaar zijn. Vanwege de diversiteit aan fietsen moeten er voorzieningen zijn voor alle typen fietsen, inclusief elektrische fietsen, bakfietsen en fatbikes.

Populariteit van de Biro
Populariteit van compacte voertuigen zoals de Biro neemt toe, vooral in stedelijke gebieden. Momenteel loopt er een pilot in de stad waarbij Biro-eigenaren een vergunning krijgen om op straat te parkeren, geldig voor de hele stad. Dit voorkomt dat Biros op de stoep geparkeerd worden, vooral gunstig in gebieden zoals Zuidas met beperkte autoparkeerplekken. Nieuwe regels staan alleen bewonersvergunninghouders toe om een Biro op straat te parkeren, wat betekent dat Biro-eigenaren in Zuidas moeten parkeren op autoparkeerplekken.

Indien je op de hoogte gehouden wilt worden van de Taskforce bijeenkomsten en suggesties hebt voor toekomstige onderwerpen, neem dan contact op met Ilana Schmidt, Secretaris Taskforce Bereikbaarheid Zuidas via ilana.schmidt@hellozuidas.com.

Bekijk hier de presentaties van de sprekers:
Presentatie Mobiliteit
Presentatie Parkeren