Zuidas is een minipark rijker

Amsterdam UMC, locatie VUmc heeft nu een minipark voor de deur. Dit nieuwe parkje is onderdeel van de uitvoering van een aantal bewonersinitiatieven.

Bewonersinitatieven
In mei vorig jaar konden bewoners ideeën indienen voor een groenere Zuidas. Het winnende idee ging over meer groen rondom Amsterdam UMC, locatie VUmc. Zo kunnen medewerkers en patiënten af en toe even tot rust komen in het groen. Daar werd recentelijk de laatste hand aan gelegd. De andere winnaars waren de bijenhotels die eerder dit jaar werden gerealiseerd en een groene wandeling waar in 2021 vorm aan zal worden gegeven.

Minipark 
Voor Amsterdam UMC aan de Amstelveenseweg was al wat groen te vinden in de vorm van gras en bomen. Maar het nodigde niet uit om doorheen te wandelen. Nu er een pad is aangelegd en zitjes zijn gerealiseerd door middel van boomstammen kunnen mensen beter gebruik maken van deze nieuwe groene oase in Zuidas.

We moeten nog even geduld hebben om het eindresultaat goed te kunnen zien. In mei 2021 zullen de bollen en kruiden die nu gezaaid tot bloei komen. Dat is ook het moment waarop we niet alleen visueel van het park kunnen genieten, maar ook de vlierbessen, rode bessen en kruiden kunnen plukken om mee te koken. Een multifunctioneel stukje groen.

Foto: Marcel Steinbach

Meer weten over groen?
Wil je meer weten over groen en andere duurzame initiatieven in Zuidas? Kijk dan uit naar de januari/februari 2021 editie van het Hello Zuidas magazine: de Duurzaamheid Special! Verspreiding vindt midden januari 2021 plaats.