Peter en Marieke Lute openen officieel de deuren van GREEN

Na meer dan een jaar perfectioneren en bijschaven, openen culinair ondernemers Peter en Marieke Lute de deuren van GREEN voor zowel lunch als diner. Dit kosmopolitische restaurant zit op de 26e verdieping van de Valley in de Amsterdamse Zuidas en is onderdeel van de flagshipstore van Molteni&C.

Topchef Peter Lute heeft inmiddels zijn culinaire sporen dik verdiend en in zijn restaurant GREEN ervaar je Lute next level. Samen met zijn vrouw Marieke heeft hij er alle tijd voor genomen om alles binnen het restaurant te perfectioneren. Nu is het tijd om de deuren wijd open te gooien voor iedereen die op zoek is naar een ongedwongen lunch of diner met een prachtig uitzicht van Amsterdam.

Met de lift naar de 26e verdieping

GREEN staat voor pure ingrediënten, laagdrempelige gastvrijheid en topkwaliteit. Allemaal op de 26e verdieping van het markante gebouw Valley op Zuidas. De entree ligt verscholen in de interieurwinkel, een lift brengt gasten naar de bovenste verdieping waar zich een ongekend uitzicht op de hoofdstad ontvouwt. GREEN is omringd door enorme, hoge ramen en met goed weer is zelfs de skyline van Den Haag, Rotterdam en Utrecht te zien. Het interieur is een verlengde van de designwinkel op de begane grond, met Molteni&C-meubilair, bar en keuken. Hierdoor is er een fijne huiselijke uitstraling. Hierdoor is de ruimte ook heel erg geschikt voor privéfeesten en -diners. Het restaurant en de showroom zijn ontworpen door de Belgische designer Vincent Van Duysen.

Lokaal, vers, duurzaam

GREEN is een ongedwongen restaurant waar je terechtkunt voor topkwaliteit. Verwacht geen fluister-fine-dining, maar een gezellige plek waar - de naam zegt het al - zowel de keuken als de bar centraal staan. Bartenders shaken de beste cocktails en de chefs koken met de verse producten die voor een groot deel van het eigen land van Peter en Marieke komen. En wat niet in eigen beheer groeit, wordt ingekocht bij lokale leveranciers. Op het bord veel groen(te), aangevuld met vlees- en visgerechten. Duurzaam, biologisch en kleinschalige productie. Het feit dat de hele Valley klimaatpositief is, helpt ook een handje mee. Verwacht geen stijf gebeuren als je bij Peter en Marieke langskomt op de Zuidas, maar een gezellige dag of avond.

GREEN is onderdeel van de Lute-familie, die verder bestaat uit restaurant De Kruidfabriek in Ouderkerk aan de Amstel, LUTE Lekker Thuis en On5th in de Johan Cruijff ArenA. Ook zijn de ondernemers een oude boerderij aan het verbouwen in de Noordoostpolder. Hier moeten land en gastronomie samenkomen en opent naar verwachting in het voorjaar van 2025

GREEN  is van woensdag tot en met zaterdag geopend vanaf 12.00 uur. Kijk hier voor meer informatie.