Doe mee met onze Paralympic Basketball Clinic bij Sporthallen Zuid!

For interview in English click here

Verplaats je in een paralympiër! Op donderdag 29 februari organiseert Hello Zuidas in samenwerking met Team Power een Paralympic Basketball Clinic in de Sporthallen Zuid. Deze clinic staat in het teken van uitdagende vooroordelen over capaciteiten en handicaps.

Nicole Beumer, een pionier op het gebied van teambuilding en community-engagement, gebruikt haar sportachtergrond om transformerende ervaringen te creëren via haar evenementenbedrijf, Team Power. Als voormalig internationaal squashkampioen die later overstapte naar padel, bouwt Nicole haar evenementen rond een filosofie die de grenzen van het spel overstijgt, waarbij 'spelen' een toegangspoort wordt tot verbinding, gezondheid en welzijn. Team Power heeft een rijk scala aan evenementen, met diverse activiteiten zoals rugby, padel, squash, roeien, tafeltennis en meer. Alle bieden ervaringen die teams op uitdagende, inspirerende en verenigende manieren samenbrengen, verder dan het speelveld.

Dit wordt geïllustreerd door haar aankomende Paralympische Basketbal Clinic, een gezamenlijke inspanning met vriend en voormalig Paralympisch basketbalcompetitor Paul Toes. Gepland voor 29 februari en gecreëerd voor de members van Hello Zuidas. Dit evenement gaat verder dan alleen teambuilding. Het gaat om veerkracht en een eerbetoon aan de buitengewone prestaties van Paralympische atleten die alle verwachtingen hebben overtroffen.

De Paralympische Basketbal Clinic is ontstaan uit diepe bewondering voor de ongelooflijke kampioenen van Paralympische sporten; individuen die inspireren door ogenschijnlijk onoverkomelijke obstakels te overwinnen. Paralympisch basketbalveteraan Paul Toes voegt een boeiend verhaal toe aan deze samenwerking. Zijn leven nam een onverwachte wending op 18-jarige leeftijd na een tragisch ongeval dat hem uiteindelijk naar rolstoelbasketbal leidde, een sport waar hij aanvankelijk weinig vanaf wist. Wat begon als een uitdaging, evolueerde tot triomf toen hij Nederland vertegenwoordigde op de Paralympische Spelen van 2016. Sindsdien heeft Paul zich toegewijd aan een nieuwe missie: het doorbreken van stereotypen rond adaptieve sporten.

De Paralympische Basketbal Clinic is een hoogtepunt van de gedeelde passie van Nicole en Paul voor het transformeren van levens door middel van spel. Het dient als een brug en nodigt deelnemers uit om in de schoenen van een Paralympiër te stappen en preconcepties over vaardigheden en beperkingen uit te dagen. Het belooft een meeslepend evenement te worden waarin lachen, leren en verbinden samenkomen om een unieke ervaring te creëren. Deelnemers zullen niet alleen getuige zijn van de kracht van het overwinnen van uitdagingen, maar ook inzichten krijgen in samenwerking, volharding en effectieve communicatie.

Met Nicole Beumer en Paul Toes die hun krachten bundelen, staan de deelnemers een buitengewone en leuke ervaring te wachten. De Paralympische Basketbal Clinic is meer dan een evenement: het is een lofzang op de ontembare menselijke geest en een getuigenis van de transformerende kracht van spel, resonant met de boodschap dat ware kampioenen niet worden gedefinieerd door hun vaardigheden, maar door hun veerkracht en geest.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Graag nodigen we je uit voor de 'Paralympic Basketball Clinic' op donderdag 29 februari 16.30. Dit event organiseren we samen met Team Power. Deze clinic staat in het teken van uitdagende vooroordelen over capaciteiten en handicaps. Verplaats je in een paralympiër. De Paralympische Basketball Clinic is ontstaan uit diepe bewondering voor de ongelooflijke kampioenen van de Paralympische sporten; individuen die inspireren door schijnbaar onoverkomelijke obstakels te overwinnen.

Een geweldige ervaring, waarbij deelnemers alles leren over samenwerken, doorzettingsvermogen en communicatieve vaardigheden op de proef worden gesteld. Een evenement waar ook veel wordt gelachen met elkaar en waar de gezelligheid het team verbindt.


Paul Toes, voormalig paralympisch sporter vertelt zijn eigen verhaal, over het ongeluk en wat het hem heeft gebracht. Een bijzonder persoon met enorme positieve energie.

We staan voor een inclusief Zuidas en organiseren daarom graag events als deze. Dit event is voor iedereen die eens zou willen ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten. We hebben dit keer voor de mooie locatie Sporthallen Zuid gekozen, aan de rand van Zuidas ligt deze grootste sportaccommodatie van Amsterdam en één van de oudste multifunctionele sportaccommodaties van Nederland.

Datum: donderdag 29 februari

Programma:

16:00 uur - Inloop & mogelijkheid tot omkleden
16:30 uur - Welkom, motivational talk van Paul Toes

16:45 uur - Basketball Clinic & Play

18:15 uur - Sportcafé Zuid, afsluiting met hapje en drankje


Meld je hier aan