Nieuw kinderwandelpad in het Amsterdamse Bos

In het Amsterdamse Bos is een nieuw kinderwandelpad geopend. Dit Beleefpad laat kinderen spelenderwijs kennis maken met dieren die leven in het Bos. Op tussenstops in het wandelpad kunnen ze korte opdrachten doen. Bij bezoekerscentrum De Boswinkel zijn tassen met seizoensopdrachten en extra speelmateriaal te verkrijgen. 

Het pad slingert langs en over het bestaande wandelpad in het gebied tussen De Boswinkel en het Klein Kinderbad. Het Beleefpad is gericht op kinderen van 4 tot 8 jaar. Het prikkelt de nieuwsgierigheid van kinderen en daagt ze uit hun zintuigen te gebruiken. Ze leven zich in in allerlei soorten bosbewoners, zoals eekhoorns, winterkoninkjes, bomen of paddenstoelen. Zo leren ze spelenderwijs over biodiversiteit, het bodemleven met kleine diertjes en de verschillende seizoenen. Ook ervaren ze extra goed dat ze zelf onderdeel zijn van de natuur.
Het Beleefpad is bedacht in een workshop samen met kinderen, leerkrachten, een boswachter van het Amsterdamse Bos en de bureaus Zandraket Natuurspeeltuinen en Aardrijk. Het is aangelegd dankzij steun van de provincie Noord-Holland.

Foto: Gemeente Amsterdam