Moderne en energiezuinige appartementen voor Kop Zuidas

In 2023 wordt er een nieuw woongebouw toegevoegd aan Kop Zuidas: The Newton. Een woongebouw met 101 moderne en energiezuinige appartementen.

Op dit moment wordt de kavel nog bouwrijp gemaakt. Toch zijn er achter de schermen al heel wat werkzaamheden verricht om de bouw voor te bereiden. Er zijn namelijk heel wat randvoorwaarden waar het gebouw aan dient te voldoen. Het gebouw moet in de buurt passen en aansluiten op de voor Kop Zuidas kenmerkende wadi's: water vertragende groenstroken. 

Ontwerp
Al met al nam het ontwerpproces van The Newton bijna 1,5 jaar in beslag. Maar nu ligt er een prachtig ontwerp namens Diederendirrix architecten. Een combinatie van baksteenstijl en kleur van de Amsterdamse School.

Daarnaast is er volop aandacht voor groen op en om het gebouw heen. Zo heeft Felixx Landschapsarchitecten en Planners een groenblijvend dakterras ontworpen vol met planten en struik.

Cijfers
Het gebouw zal 12.000 m2 bruto vloeroppervlakte beslaan en komen er 101 appartementen met afmetingen van circa 46 tot 110 m2. Het worden vrije sector woningen. In de driehoekige plint van het gebouw, aan het toekomstige Hogelandplein, is ruimte voor een commerciële ruimte van 175 m2.

Benieuwd naar wat eerste beelden? Kijk dan eens op www.zuidas.nl.