Le Grand George: nieuwe culinaire bestemming op de Zuidas

De Zuidas is booming: de wijk heeft zich ontpopt als een veelzijdige, kosmopolitische plek waar het leven nooit stilstaat en steeds meer creatieve Amsterdammers naartoe trekken. Hier, aan het iconische Gustav Mahlerplein, heeft George de deuren geopend van Le Grand George. Met een oppervlakte van 350 vierkante meter, 140 zitplekken, een vide en plek voor private dining is dit achtste George restaurant met recht Grand te noemen.

Natuurlijk kun je hier terecht voor een zakelijke lunch, maar Le Grand George - liefkozend Le GG genoemd - is eveneens de perfecte uitvalsbasis voor een borrel met vrienden of een intiem diner met geliefden. En dit allemaal op een steenworp afstand van het charmante Amsterdam Oud-Zuid en Centrum. Het is tijd om de Zuidas te ontdekken, te beginnen bij Le Grand George.

FRONT-ROW BELEVING 

Het kloppende hart van de zaak is de open keuken met rotisserie en grill, die je een front-row beleving biedt van onze chefs. Ze bereiden hier onder meer de signature Poulet aux Morilles, maar ook andere vertrouwde George gerechten zoals de Steak Tartare en Pizza Tuna. Verder op de kaart: verleidelijke creaties geïnspireerd door de keukens van wereldsteden zoals New York en Parijs. Truffel, kaviaar, New York-style sandwiches, Franse klassiekers, tournedos en natuurlijk een onweerstaanbaar Grand Dessert.

FRANSE CHIC EN URBAN FLAIR 

Bij Le Grand George komen Franse chic en hedendaagse flair samen. De inrichting is zowel elegant als gezellig: sfeervolle tafeltjes aan lange, comfortabele banken en ronde booths waar je met een goed gezelschap urenlang kunt tafelen. De bordeauxrode marmeren bar vormt een stijlvol decor voor het afronden van je dag. Hier strijk je neer met een klassieke cocktail, een mooie wijn of een glas champagne.

ICONISCHE MIX VAN SFEER EN DESIGN 

Framework Studio tekende opnieuw voor het design, dat typisch George is: herkenbare marmeren accenten en metrotegels, waarbij de kleurstelling van onze andere restaurants als inspiratie diende. De glazen gevel biedt uitzicht op een zonnig terras, een uitnodigende plek waar je de dagelijkse drukte even helemaal van je af kan laten glijden. De geslaagde mix van jaren '80 chroom, fluwelen bekleding, en natuurstenen vloeren zorgen voor een warme sfeer en een stedelijke vibe. Of je je nou in New York, Londen of Parijs waant, maakt hier niet uit - je bevind je op een plek waar comfort en stijl hand in hand gaan. Welkom op de Zuidas, en welkom bij Le Grand George! We zijn geopend van 11:00 uur 's ochtends tot laat in de avond.