Nieuwe hotspot Selva opent op 24e verdieping van nhow Amsterdam RAI

Zuidas heeft er een nieuwe culinaire hotspot bij. Restaurant Selva heeft haar deuren geopend op de 24e verdieping van het designhotel nhow Amsterdam RAI. Deze culinaire bestemming, die het Amazonegebied belichaamt, is een ode aan het regenwoud en een creatieve samensmelting van Minor Hotels en Younique Concepts.

Selva neemt haar gasten mee op een gastronomische reis door de Latijns-Amerikaanse keuken, waarbij gerechten uit Mexico, Peru en Brazilië centraal staan. Denk aan ceviche, gegrild vlees of zeevruchten. Op de kaart is ook een breed scala aan vegetarische en veganistische opties te vinden. De keuken staat onder leiding van Head Chef Roberto Torres.

Interieur

Het interieur is geïnspireerd door de tinten, texturen en patronen van het Amazoneregenwoud. Het restaurant volgt de organische vormen van de Amazone-rivieren en creëert een levendige en weelderige atmosfeer waarin gasten zich volledig kunnen onderdompelen in de smaken die Latijns-Amerika te bieden heeft.

Sonora cocktailbar 

Op dezelfde verdieping opent ook cocktailbar Sonora haar deuren, met een uitgebreide selectie cocktails. Elke cocktail is geïnspireerd op de oude verhalen en legendes van Latijns-Amerika. Deze mix van smaken en geschiedenis is bedacht door het creatieve duo Rudi, de Bar Manager, en Laurynas, de Head Bartender. 

Younique Concepts

Selva en Sonora zijn een samenwerking van nhow Amsterdam RAI en Younique Concepts, allebei members van Hello Zuidas. 

nhow Amsterdam RAI is een plek waar hedendaagse kunst, design, gastronomie en culturele expressies samenvloeien. Het iconische gebouw dat naar verschillende richtingen wijst, symboliseert de smeltkroes die de stad Amsterdam altijd al was en nog steeds is. 

Younique Concepts is een team van enthousiaste hospitality-minded professionals met een duidelijke missie: het ontwikkelen van duurzame en innovatieve hospitality concepten die inspelen op de huidige trends en toekomstige behoeften.
"We zijn blij om de deuren van Selva te openen, met haar rijke en kleurrijke Latijns-Amerikaanse keuken," zegt Renata Komarzinska, General Manager van nhow Amsterdam RAI. "We kijken ernaar uit het restaurant, tezamen met cocktailbar Sonora, te laten uitgroeien tot een must-visit locatie waar zowel inwoners van Amsterdam als hotelgasten de smaken en de spirit van dit inspirerende gebied kunnen ervaren."

Sven Sallaerts, Business Development voor Younique Concepts, vult aan: "We zijn trots om met nhow Amsterdam RAI, samen te mogen werken aan dit project. Door onze krachten te bundelen kunnen we onze expertise en sterke punten combineren om een hospitality-ervaring van een hoger niveau te bieden."

Meer informatie vind je hier