Horeca & Retail overleg: een roep om meer samenwerking

Het is een zware tijd voor ons allen, maar specifiek de Horeca & Retail hebben het economisch zeer lastig. Reden genoeg om bijeen te komen en de koppen bij elkaar te steken. Let op: het overleg waar dit artikel over gaat, vond plaats op donderdag 25 november, vóór de nieuwe maatregelen bekend werden gemaakt.

Hoewel dit overleg in het teken stond van de ondernemersvereniging in oprichting, ontkwamen we niet aan de zorgen van de week. Welke maatregelen zouden de volgende dag aangekondigd worden? Weer een lange sluiting? Weer minder inkomsten? Weer een steunpakket? Het was afwachten, maar dat het weinig goeds zou zijn, voelden we wel. Desondanks zorgde dit niet voor een gelaten sfeer. Sterker nog, men durfde vooral gezamenlijk vooruit te kijken.

Zoals eerder dit jaar bekend gemaakt, is Hello Zuidas samen met een groep koplopers vanuit de Horeca & Retail binnen Zuidas, bezig met het oprichten van een ondernemersvereniging. Om de Horeca & Retail ondernemers in het gebied de “empowerment” te geven om samen op te trekken richting ambtenaren, bedrijfsleven en bewoners.

De koplopers wilden dit jaar een vliegende start maken door de ondernemersvereniging te lanceren in combinatie met een event: Hap & Trap. Meermaals is geprobeerd hiervoor een datum te prikken, helaas gooide corona keer op keer roet in het eten. Erg balen, maar de koplopers gaan niet bij de pakken neerzitten. Er is een nieuwe datum geprikt, volgend jaar. Vrijdag 8 juli 2022 moet het gebeuren: Hap & Trap. Een wieler- en braderie evenement dat de start inluidt van Ondernemersvereniging Zuidas. Een vereniging voor en door de Horeca & Retail ondernemers van Zuidas, uiteraard met ondersteuning van Hello Zuidas.

Maar, Hap & Trap is niet het enige evenement dat de ondernemers samen willen organiseren. Met de komst van de wekelijkse Zuidas Markt is er een interessante partij bijgekomen met visie op het gebied. Marc Schoonebeek van de Zuidas Markt stelde voor om een gezamenlijk programma samen te stellen met events die samen met de ondernemers georganiseerd kunnen worden. Iets wat gretig omarmd werd door de aanwezigen en waar op de achtergrond vorm aan gegeven gaat worden, om eind januari gezamenlijk plannen in te dienen bij de gemeente.

En zo wordt een negatief gevoel omgezet in iets positiefs: meer samenwerking en activiteiten onder de Horeca & Retail ondernemers van Zuidas. Mooi om te zien. Wij hebben nu al zin in volgend jaar!

Wil jij de volgende keer het Horeca & Retail overleg bijwonen? Neem dan contact op via news@hellozuidas.com