Hello Zuidas blikt met veel plezier terug op een bijzondere editie van Wonen in Zuidas

Hello Zuidas blikt met veel plezier terug op een bijzondere editie van Wonen in Zuidas. Donderdag, 2 november, waren we te gast bij Akzo Nobel: gezien de ligging de perfecte locatie om het te hebben over het onderwerp van deze middag, namelijk: Wonen in het Beatrixpark.

Na een welkomstwoord van Sander van de Goorbergh, Real Estate Manager bij Akzo Nobel, ging Michiel de Bruine, voorzitter van het Wonen in Zuidas platform, het gesprek aan met de sprekers van deze editie. Thema’s waren hoe het wonen in het Beatrixpark eruit komt te zien en hoe de verbinding wordt gezocht met het Beatrixpark.

Opvang van Oekraïners in Kapel & Convict
Aart Slecht (gemeente Amsterdam) en Cynthia Vos (Leger des Heils) namen de aanwezigen mee in de lokale opgave voor de opvang van Oekraïners. Kapel & Convict in het Beatrixpark wordt een opvangplek voor Oekraïense vluchtelingen voor de duur van een tot drie jaar. In totaal worden honderd opvangplekken over zes verdiepingen in Kapel gecreëerd. Er zal zowel dagelijkse inzet van professionals als vrijwilligers zijn op de locatie om professionele begeleiding en ondersteuning te bieden aan de vluchtelingen.

Inrichting Beatrixpark
Vanuit de gemeente Amsterdam vertelde Arwen Schram vervolgens de visie van de gemeente over ‘fase 2’ van de projecten het Beatrixpark: Kavel 6/7 (Breevast), Kavel 2 (KondorWessels) en de nieuwe invulling van Kapel & Convict.

Landschapsarchitect Alessandro Solci nam de aanwezigen mee in de nieuwe parkinrichting, waar wonen in het groen voorop staat. Zo wordt het park autovrij ingericht met veel bomen, beplanting en wandelpaden. Daarnaast komt er een nieuw kunstwerk en een speelplaats in het park.

Habitat Royale
Armand Paardekooper, architect bij Mecanoo, gaf toelichting op het ontwerp van Habitat Royale, een project van KondorWessels. De natuur is het uitgangspunt van dit gebouwontwerp; met deze ontwikkeling wordt er twee keer zoveel natuur toegevoegd vergeleken met de huidige situatie. De daktuin en het groen op alle lagen van het woongebouw verbinden het Beatrixpark met de groene zones van de Zuidas en de Amstelscheg. Het gebouw is ingericht als landschap waar ontmoeting tussen natuur en mens centraal staat. Toekomstige bewoners van Habitat Royale leven letterlijk in en rondom de natuur.

De verkoop van Habitat Royale zal in Q2 2024 starten en oplevering van de eerste woningen staat gepland voor Q4 2026.

Klik hier voor een impressie van dit ontwerp.

Park Meadows
Als afsluiter kondigde Henk Brouwer, CEO van Breevast, trots hun ambitieuze project ‘Park Meadows’ aan: twee iconische torens die het luxeleven in Amsterdam-Zuid definiëren. De oostelijke toren, met 19 verdiepingen, biedt hoogwaardige huurappartementen. De westelijke toren, met 17 verdiepingen, biedt een verscheidenheid aan luxe appartementen voor de verkoop. Park Meadows moet een belichaming worden van innovatie en duurzaamheid. Het project omarmt het 'biophilic design'-concept, waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame en esthetisch aantrekkelijke materialen.

De bouw van Park Meadows zal in januari 2024 starten. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels afgerond en de oplevering van de eerste appartementen staat gepland voor eind 2026.

Klik hier voor een impressie van dit ontwerp.

Wonen in Zuidas
Heb je een interessant onderwerp en/of wil je bij het volgende Wonen in Zuidas overleg aanwezig zijn en sta je nog niet op onze mailinglijst? Neem dan contact op met Rinske Berg, secretaris van het Wonen in Zuidas platform, via rinske.berg@hellozuidas.com