Kop Zuidas is volop in ontwikkeling

Komende zomer is Zuidas een ontmoetingsplek rijker. Op Kop Zuidas komt een plein met veel groen, genoeg zitgelegenheid en water dat via natuurstenen blokken naar een meertje kabbelt. Maar er gebeurt meer in het gebied; zo zijn er ook interessante woonprojecten.

Tussen kantoortoren Terrace Tower en het appartementengebouw SUD ligt nu een grote grasheuvel. Hier wordt een bouwterrein ingericht en afgezet met hekken. Vervolgens legt aannemer Rots Maatwerk in zes maanden tijd het Hogelandplein aan. Ook het Voorplein wordt aangepakt en wordt het 'kleine zusje' van het Hogelandplein. Vlak bij het Hogelandplein komt nog een groene entree. 

Sociale huurwoningen

In het gebied tussen de Europaboulevard, de A10, begraafplaats Zorgvlied en de Zuidelijke Wandelweg, is de buurt Kop Zuidas in ontwikkeling, voor zowel wonen als werken. Zo komen er in 2023 met de oplevering van Crossover (voor de zomer 2023) en The Newton (eind 2023) zo’n 230 woningen bij. Thomas Bokeloh, omgevingsmanager voor de Gemeente Amsterdam licht toe: 'Kop Zuidas is de meest oostelijk gelegen buurt van Zuidas. Het is een gemengd gebied met woningen en kantoren. Crossover is een mix van kantoren en sociale huurwoningen, onder andere voor statushouders en studenten. De oplevering is over paar maanden. The Newton heeft woningen in de vrije sector en wordt gebouwd in de Amsterdamse School stijl. Verwachting is dat het einde van het jaar klaar is. Het gebouw Old School wordt gesloopt. Daar ontstaat ruimte voor woningen en een parkje.'

Meer informatie: https://zuidas.nl/blog/2023/01/25/aanleg-hogelandplein-in-kop-zuidas-van-start/