Officiële opening Stepstone: Feestelijke start voor jonge bewoners op Zuidas

Op donderdag 30 mei vond de officiële opening plaats van Stepstone, georganiseerd door Woonstichting Lieven de Key. Stepstone is de eerste sociale woontoren voor jongeren op de Zuidas. Dit project biedt meer dan 200 jongeren tussen de 18 en 28 jaar een betaalbare woning en een kans om hun eerste stappen op de woningmarkt te zetten. Het evenement werd gekenmerkt door een feestelijke housewarming waarbij bewoners, partners en genodigden samenkwamen om deze mijlpaal te vieren.

Warm welkom en rondleiding
Bij binnenkomst werden gasten verwelkomd met een indrukwekkende foto-expositie. Portretten van bewoners gaven inzicht in hun ervaringen en perspectieven op het wonen in Zuidas. Er werden rondleidingen georganiseerd waarbij de genodigden de kans kregen om een kijkje te nemen in de moderne, ingerichte woningen en het dakterras met sportfaciliteiten. Genodigden konden deelnemen aan een fit challenge op het sportdak, begeleid door een personal trainer van nabijgelegen sportschool TrainMore. Bewoners openden met trots hun deuren en gaven een persoonlijke rondleiding door hun woningen. Een van de hoogtepunten was een prachtige maisonnette op de 22e verdieping, met een prachtig uitzicht over Amsterdam.

Officiële opening
Na de rondleidingen volgde het officiële openingsmoment, verzorgd door Bart Vink, stadsdeelvoorzitter van Stadsdeel Zuid, Karin Verdooren, directeur-bestuurder van Lieven de Key, en de community builders van Stepstone. In hun toespraken benadrukten zij het belang van betaalbare huisvesting voor jongeren in de dynamische omgeving van de Zuidas. Na de toespraken hieven alle aanwezigen gezamenlijk het glas om deze mijlpaal feestelijk te vieren.

Feestelijke housewarming
Onder het genot van hapjes en drankjes raakten bewoners en genodigden met elkaar in gesprek. Live muziek werd verzorgd door singer-songwriter Rose Marin. Haar optreden bracht een gezellige sfeer. In de gemeenschappelijke werk- en studieruimte vond daarnaast een silent disco plaats. Genodigden kregen ook de kans om de housewarming vast te leggen door gebruik te maken van de fotobooth, die was voorzien van allerlei accessoires om leuke foto's te maken.
De officiële opening van Stepstone markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van betaalbare huisvesting voor jongeren in Amsterdam. Het evenement was een groot succes en een veelbelovende start voor de bewoners van Stepstone. De realisatie van deze 80 meter hoge woontoren is het startpunt van uiteindelijk circa 2.500 woningen in het Kenniskwartier.