Deze 7 initiatieven winnen het 'Buurtbudget Zuid'

Bewoners van Zuidas en Buitenveldert konden de afgelopen tijd een budget van 100.000 euro verdelen over 24 initiatieven. Maar liefst 3.053 bewoners brachten hun stem uit. Afgelopen week werd bekend welke 7 plannen de meeste stemmen kregen. Die plannen zullen worden uitgevoerd door Stadsdeel Zuid.

Groene Zuidas met muzikale initiatieven en ruimte voor bewoners en hun huisdieren
De meeste stemmen gingen naar het initatief 'Groen visitekaartje Zuidas'. Dit initiatief is gericht op een nieuwe invulling voor de plantenbakken aan de Mahlerlaan.

Ook 'Dichtbij in het park, dichtbij in de kas' kwam als een van de winnaars uit de bus. Dit initiatief draait om maandelijkse, gratis toegankelijke concerten in de Botanische Tuin in Zuidas en in het Stadshout Paviljoen (muziekkiosk van stadshout in het Amstelpark).

Aan het Marius Ten Catehof gaat het tuinproject zorgen voor een gezellige, vertrouwde omgeving voor de bewoners. Buurtbankjes zullen zowel in Zuidas als Buitenveldert worden geplaatst en honden krijgen een veilige speelplaats langs De Boelegracht.

De laatste twee winnende initiatieven betreffen het opknappen van het Gijsbrecht van Aemstelpark en een Outdoor Sportpark voor Buitenveldert.

Wil je meer weten over de uitvoering van de plannen voor Zuidas? Houd dan www.zuidas.nl in de gaten.