216 nieuwe startersappartementen nabij de VU

Zuidas is over een paar jaar een nieuwe woontoren rijker: Stepstone. Het gebouw is een ontwerp van LEVS architecten en wordt gerealiseerd door woningcorporatie De Key. Het gebouw zal worden gebouwd op het braakliggende terrein naar de gebouwen Hourglass en NoMa House.

De sociale huurappartementen die in Stepstone worden gebouwd zijn specifiek bedoeld voor starters tot 28 jaar. Het idee is dat starters er maximaal 5 jaar wonen en daarna doorschuiven naar een andere woning.

Kenniskwartier

De woontoren is de eerste van de 2.700 woningen die de komende jaren nabij de VU worden gebouwd. De gemeente ontwikkelt in samenwerking met VU en Amsterdam UMC de komende jaren in het gebied ten zuiden van de A10, tussen de Parnassusweg/Buitenveldertselaan, de Amstelveenseweg en de A.J. Ernststraat een compleet nieuwe buurt genaamd Kenniskwartier. In de buurt worden gezondheid, wetenschap en ondernemerschap samengebracht.

Ben je benieuwd naar de schetsen van Stepstone met haar dakterras met een sportveld, groene binnentuin en gemeenschappelijke huiskamer? Kijk dan snel op zuidas.nl voor de eerste schetsen.

Foto: Jan Vonk