Kunstenaars vertellen over ARTZUID kunstwerk bij de Artist Talk

ARTZUID organiseert deze zomer de Artist Talks. Deelnemers krijgen de kans om inzicht te krijgen in het werk en de inspiratie van kunstenaars die dit jaar meedoen aan ARTZUID. Tijdens deze reeks gesprekken delen gerenommeerde kunstenaars hun creatieve reis, artistieke visie en persoonlijke ervaringen. De Artist Talks duren tot en met 17 september met Frans Muhren als afsluiter. 

Een van de deelnemende kunstenaars is Frankey. Hij is een Amsterdamse kunstenaar bekend om zijn humoristische en inventieve kunstwerken. Hij transformeert alledaagse objecten in verrassende installaties en creëert interactie in de openbare ruimte. Zijn “The Little People Project” plaatst miniatuur sculpturen op onverwachte plekken, waardoor voorbijgangers worden verwonderd. Frankey’s kunst is sociaal en maatschappelijk geëngageerd, terwijl het ook een glimlach opwekt bij toeschouwers. Na de Artist Talk wordt er een kijkje genomen bij het kunstwerk op de tentoonstelling. Iedereen krijgt hierbij de gelegenheid vragen te stellen.

ARTZUID 2023 vindt plaats tot en met 24 september. Jasper Krabbé is samensteller van de 8ste editie van ARTZUID. Vijftig sculpturen van internationaal vermaarde kunstenaars en Nederlands talent staan tentoongesteld op de Apollolaan en Minervalaan in architect Berlages Plan-Zuid. In het ARTZUID Informatiepaviljoen t.o. Minervalaan 1 is de routekaart en catalogus verkrijgbaar. De instaprondleidingen zijn in de weekends om 13.00 uur. ARTZUID is gratis toegankelijk. 

Kaarten zijn 10 euro per persoon. Let op: het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij! Boek je tickets hier