Preken en spreken op Internationale vrouwendag

De Thomas viert Internationale Vrouwendag op 8 maart met een inspirerende en swingende avond waar de stemmen van vrouwen centraal staan. 

Theatermaker en zangeres Meral Polat neemt bezoekers met haar poëtische liedjes in het Koerdisch en Turks mee naar een andere wereld. Ze zingt over de pijn en beperking die vrouwen bij zich dragen, en over de bevrijding daarvan. 

Predikant-scriba Rosaliene Israël heeft moeten vechten om te kunnen preken. Ze ontworstelde zich aan het streng gereformeerde milieu waarin zij opgroeide om, vrouw of niet, toch dominee te worden. 

Ze vertelt: 'Het vieren van Internationale Vrouwendag heb ik lang gemeden. Ik herkende me in wat Simone De Beauvoir schrijft over vrouw-zijn: “Het is een irritant onderwerp. Vooral voor vrouwen. En bovendien is het niet nieuw.” Maar mijn eigen ervaring en de ervaringen van vrouwen dichtbij en ver weg, doen me inzien: zolang ongelijkheid bestaat, grenzen niet gerespecteerd worden en representatie onevenredig is, blijft Internationale Vrouwendag helaas relevant, en zullen we op moeten staan en ons uit moeten spreken.'

Daarnaast is ook wethouder Onderwijs, Armoede, Schuldhulpverlening en Jeugdzorg, Marjolein Moorman, aanwezig met een persoonlijk verhaal en de in Kaapstad geboren Julia-Beth Harris slaat met haar gedichten een brug tussen culturen. Het ABC Gospel Choir zal met hun songs reflecteren op de preken.

Women: Preach in De Thomas, Prinses Irenestraat 36, vindt plaats op woensdag 8 maart om 20.00 uur.
Tickets via www.dethomas.nl