FYEO neemt Worldeye Amsterdam over

Foto: Aangeleverd

Geheel in lijn met de ambitieuze groeistrategie heeft FYEO de kliniek van Worldeye Nederland in Amsterdam overgenomen. Door de strategische overname is FYEO in staat haar leidende positie als één van de meest vooruitstrevende oogklinieken in Europa verder te verstevigen. FYEO is met in totaal vijf klinieken in Nederland dé specialist voor iedereen die af wil van bril of contactlenzen. 

Met de overname van Worldeye verbindt FYEO een sterke en ervaren marktpartij aan zich. Een specialistische kliniek in de regio Amsterdam met hoogwaardige en cliëntgerichte behandelingen. Door de beschikking over ultramoderne operatiekamers kunnen FYEO-cliënten nu ook terecht in Amsterdam voor volledige behandelingen op het gebied van lensimplantaties en de nieuwste lasertechnieken.

Enorm groeipotentieel

De vraag naar specialistische oogbehandelingen in privéklinieken is de afgelopen jaren explosief gestegen. Voor de beeldvorming: in Nederland dragen meer dan tien miljoen mensen een bril of lenzen. En dit aantal zal de komende decennia alleen maar toenemen volgens onderzoekscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De aantrekkelijke mix van kwaliteit, persoonlijke zorg, comfort, medische expertise en snelle technologische ontwikkelingen maakt dat deze markt een enorm groeipotentieel heeft.

Rens Schoenmakers, CEO bij FYEO: 

De overname van Worldeye en daarmee de stap naar Amsterdam is een doorbraak voor FYEO. Onze dominante marktpositie in het zuiden van Nederland willen we graag doorzetten met een sterke uitbreiding in de Amsterdamse regio. Worldeye is een kwaliteitskliniek die nauw aansluit bij onze ambities. We zijn dan ook gelukkig met deze strategische overname. FYEO, samen met Worldeye, kijkt ernaar uit meer cliënten een leven zonder bril te bezorgen.”