Benefietconcert voor slachtoffers aardbeving in Thomaskerk

De geplande tournee van het Concertgebouw Kamerorkest naar Turkije kan geen doorgang vinden. In plaats van de try-out geeft het Concertgebouw Kamerorkest op 25 februari 20.00 uur een benefietconcert voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië in de Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36. 

Het Concertgebouw Chamber Orchestra is een ensemble dat is samengesteld uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Op het programma staan W.A. Mozart – Divertimento in Bes, KV 137; F. Chopin – Pianoconcert nr. 2, Op. 21; P.I. Tchaikovsky – Souvenir de Florence, Op. 70 arr. Michael Waterman.

Zola Can houdt een voordracht. De aardbeving in Turkije en Syrië heeft Samandağ (Hatay), de geboortestad van Zola’s vader, hard getroffen. Samen met haar vader reisde Zola in de week van de aardbeving naar het rampgebied om haar familie te steunen.
Met een achtergrond in politicologie en Midden-Oostenstudies (met een specialisatie in de sociale en politieke ontwikkelingen in Turkije) heeft Zola aan uiteenlopende projecten gewerkt op het snijvlak van de journalistiek en de culturele wereld.

 Er zijn drie ticketsoorten: € 45,00, € 30,00 en € 15,00. De volledige opbrengst komt ten goede aan giro 555.  Kaarten bestellen kan hier

Foto: Peter Tollenaar