A Safer World for the Truth in Circl

De tentoonstelling A Safer World for the Truth vertelt het verhaal van de meer dan 1400 journalisten die sinds 1992 vermoord zijn vanwege hun werk, en hoort bij het gelijknamige project waarmee deze zaken worden onderzocht. Vrijdag 17 maart is de feestelijke opening in Circl. Toegang is gratis.

De tentoonstelling vertelt meer over de cold case-onderzoeken van A Safer World for the Truth en bevat een fotoserie van de bekende Mexicaanse fotograaf Félix Márquez. Afgewisseld met foto’s van het Safer World-project, biedt deze tentoonstelling perspectief op een wereld waarin niemand hoeft te sterven voor een verhaal.

Op 17 maart wordt de tentoonstelling geopend met onder andere spoken word door Uchaindani Watson, een interactieve rondleiding door de tentoonstelling, en een panel over het belang van veiligheid voor journalisten. Namens A Safer World for the Truth spreekt Jos Bartman over de oorzaken van moorden op journalisten in democratieën, en het belang van hun bescherming voor toegang tot onafhankelijke informatie. Hij gaat onder andere in gesprek met Helma van der Laarse, die voor ABN Amro een rapport heeft geschreven over shrinking civic spaces en het belang van onafhankelijke informatie voor ondernemingen en financiële instellingen. Ook is de tentoonstelling een mooie gelegenheid om het gebouw Circl te bekijken voordat het ontmanteld wordt, Het is een uniek circulair gebouwd paviljoen vol duurzame technieken en inspirerende initiatieven.

Opening tentoonstelling: a Safer World for the Truth, 17 maart van 16.00-18.00 in Circl, Gustav Mahlerplein 1B. Meer informatie over het project vind je hier