Rialto

CEINTUURBAAN 338, Amsterdam

Rialto vertoont kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende films van filmmakers uit alle uithoeken van de wereld voor een breed, divers publiek. Rialto is het premièretheater van de distributeurs Nederlands Filmmuseum, Contact Film, Cinemien en Park Junior en organiseert geregeld festivals en bijzondere evenementen, zoals lezingen, discussies en inleidingen bij vertoonde films. Bij het filmhuis werken meer dan vijftig vrijwilligers. Ook wordt er tweejaarlijks het CinemAsia filmfestival gehouden. Read more

Rialto vertoont kwalitatief hoogwaardige, vernieuwende films van filmmakers uit alle uithoeken van de wereld voor een breed, divers publiek. Rialto is het premièretheater van diverse distributeurs en organiseert geregeld festivals en bijzondere evenementen, zoals lezingen, discussies en inleidingen bij vertoonde films. Bij het filmtheater werken meer dan 100 vrijwilligers naast een vast team van meer dan 30 medewerkers. Ook worden er jaarlijks de filmfestivals World Cinema Amsterdam en CinemAsia gehouden.

Locaties

Rialto heeft sinds 2021 twee locaties in Amsterdam:

Rialto De Pijp - Ceintuurbaan 338
Rialto VU - De Boelelaan 1111

Café

Maak je bezoek aan Rialto De Pijp of Rialto VU compleet met een heerlijk drankje of wat lekkers te eten. Er is van alles verkrijgbaar in het café van Rialto De Pijp: Holtkamp taartjes, wisselende biertjes van de tap, sjieke wijntjes, versgeschuimde cappuccino's, enz. De bar is iedere dag geopend vanaf een half uur voor de start van de eerste film. 

Breng je een bezoekje aan Rialto VU? Ook hier kun je uiteraard voor of na je filmbezoek genieten van een heerlijke drankje of iets te eten. En wel in het splinternieuwe café Bar Boele! Bar Boele is doordeweeks geopend vanaf 12.00 uur en in het weekend vanaf 11.00 uur.

Zaalhuur

Op zoek naar een geschikte locatie voor een evenement? Ook dan ben je bij Rialto aan het juiste adres. Zowel bij Rialto De Pijp aan de Ceintuurbaan als bij Rialto VU aan De Boelelaan zijn onze zalen te huur en maken we van elke bijeenkomst een succes.

  • 100 - 250 personen
  • AL
  • Terras of binnentuin, Te huur voor privé gelegenheden, WiFi
  • Cash, Maestro, Mastercard, Visa