De Pizzabakkers | Zuidas

Beethovenstraat 553, Amsterdam

LUNCH, BORREL en DINER aan de Zuidas Read more

LUNCH, BORREL en DINER aan de Zuidas


In 2019 openden wij, Arnaud en Jéron, De Pizzabakkers Willemsparkweg in het pand waar vroeger ‘onze’ snackbar zat. Drie jaar later breiden we uit in Amsterdam Zuid en sluit Jeroen aan. Met zijn drieën openen we in februari 2022 onze pizzabakkerij aan de Zuidas!

Het menu bestaat uit twaalf vaste pizza’s, die wisselen van een klassieke Margherita, tot een De Pizzabakkers-favoriet zoals de Prosciutto Tartufo. Daarnaast is er altijd een wisselende pizza van de maand. Op het menu vind je verschillende antipasti om te delen, salades en dolci, allemaal huisgemaakt en van hoge kwaliteit ingrediënten. We importeren onze vleeswaren van een Italiaans familiebedrijf dat traditionele recepturen gebruikt. En dat proef je. Zo is de prosciutto 12 maanden (zeg maar gerust: een heel kalenderjaar) gerijpt en daardoor zacht en zoet

Bij De Pizzabakkers zijn we groot fan van prosecco en prosecco-cocktails, dus als je vraagt naar onze favorieten (spoiler: de Apérol spritz) krijg je altijd eerlijk antwoord. Onze drankkaart is verder volledig Italiaans, met Peronibier, Italiaans speciaalbier en de beste wijnen uit Noord-, Midden- en Zuid-Italië. Onze fris is van San Pellegrino en onze koffie van Buscaglione.

De Pizzabakkers Zuidas is een plek waar je kan komen borrelen, uitgebreid kan eten of even snel een pizzaatje afhaalt. De grote bar en bartafel lenen zich uitstekend voor de vrijmibo of voor een pizza met het hele voetbalteam na een training, maar ook voor een snelle pizza voor een bezoekje aan de film in Rialto ben je welkom. Het ruime, gezellige restaurant is gelegen naast de trappen naar de binnentuin van Valley en het grote terras op het westen belooft veel mooie lange zomeravonden.

Het restaurant vind je in het veelbesproken gebouw Valley, waar duurzaamheid centraal staat. Dat zie je ook terug in de pizzabakkerij. Alles moet aan strenge duurzaamheidseisen voldoen en dit betekent ook dat we hier geen houtoven zullen hebben, maar elektrisch bakken. We beloven dat de pizza net zo lekker smaakt! De oven bootst de hitte van de houtoven namelijk perfect na en je pizza is daardoor nog steeds superlekker, dun en krokant.

Het restaurant is zeven dagen per week geopend voor diner en van maandag tot en met vrijdag, ook voor lunch. Alle producten zijn ook to go verkrijgbaar en kan je vooraf online bestellen, betalen en ophalen op het door jou gewenste tijdstip.

  • Pizza, Italiaans, Pasta, Broodjes