Amsterdamse Bos

Bosbaanweg 5, Amsterdam

Need a break from the city? Op 10 minuten fietsen van de Zuidas, ligt bijna duizend hectare stadsbos op je te wachten. Tweehonderd kilometer aan fiets-, wandel- en ruiterpaden en 14 kilometer aaneengesloten kanowater doorkruisen meren, bossen en weilanden. Voer de geitjes op de geitenboerderij, klim naar de boomtoppen in het klimpark, laat je kinderen uitrazen in de kinderbadjes of het speeleiland, pak een terrasje bij één van de restaurantjes en kiosken, bezoek het Bostheater of bewonder de vele soorten planten en vogels op het Vogeleiland en rondom de Poel. Read more

Op 10 minuten fietsen van de Zuidas, ligt bijna duizend hectare stadsbos op je te wachten. Tweehonderd kilometer aan fiets-, wandel- en ruiterpaden en 14 kilometer aaneengesloten kanowater doorkruisen meren, bossen en weilanden. Voer de geitjes op de geitenboerderij, klim naar de boomtoppen in het klimpark, laat je kinderen uitrazen in de kinderbadjes of het speeleiland, pak een terrasje bij één van de restaurantjes en kiosken, bezoek het Bostheater of bewonder de vele soorten planten en vogels op het Vogeleiland en rondom de Poel.

Toegang is gratis. De Boswinkel is dé ontvangst- en informatiebalie van het Bos.

Met: informatie, plattegronden en wandelroutes, natuurboeken, biologische Boshoning, (voet)ballen, frisbees en allerlei souvenirs.

  • Nature
Bosbaanweg 5, 1182 DA Amsterdam