AI in the Picture

Een programma over kunstmatige intelligentie en de ingrijpende gevolgen daarvan voor de samenleving. Read more

VU Griffioen, VU ART SCIENCE gallery en Rialto VU bundelen hun krachten en presenteren een programma over kunstmatige intelligentie en de ingrijpende gevolgen daarvan voor de samenleving.

Het programma verkent de invloed van AI op ons leven; van de rol die AI speelt bij het vormgeven van economieën tot de invloed op persoonlijke identiteit en menselijke relaties. Door middel van de film Blade Runner, het theatercollege Science on Stage en een ART SCIENCE dialogue worden deelnemers ondergedompeld in verhalen die aanzetten tot nadenken over de ethische dilemma's die AI oproept. Zo worden gesprekken op gang gebracht over de rol van AI op onze toekomst.

Tekst gegenereerd door AI.

Programma

VU Griffioen
Science on Stage; theatercollege met wetenschappers, muziek, filmpjes en panelvragen. Drie deskundigen (Maaike Harbers, Piek Vossen en Gea Dreschler) gaan met elkaar en het publiek in gesprek over de kansen en beperkingen van AI in bijvoorbeeld het onderwijs, de gezondheidszorg, de ethiek en cultuur. Leoni Jansen en Charlotte van Nee modereren en presenteren de avond. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Jeroen Kramer én AI.

Di 21 mei | 20:00 uur
Locatie: NU gebouw | De Boelelaan 1111 | Grote Zaal
Klik hier voor tickets

VU ART SCIENCE gallery
Tentoonstelling fotoportretten van androids door Wanda Tuerlinckx in het Atrium van het NU gebouw en een ART SCIENCE dialogue over evolutie van leven en robots met persoonlijkheid tussen kunstenaar Wanda Tuerlinckx en hoogleraar AI en Robotica Guszti Eiben, onder leiding van Klaas de Zwaan, universitair docent Media Studies. Voertaal: Engels.

Wo 22 mei | vanaf 16:15 uur
Locatie: Atrium NU gebouw | De Boelelaan 1111
Toegang gratis

Rialto VU
Film Blade Runner (Ridley Scott, 1982, Verenigde Staten, 117'); klassieke sciencefictionfilm waarin androïden de strijd aangaan met de mens. Inleiding door hoogleraar AI en Robotica Guszti Eiben en kunstenaar Wanda Tuerlinckx.

Wo 22 mei | 18:00 uur
Locatie: NU gebouw | De Boelelaan 1111 | Filmzaal
Klik hier voor tickets

Afbeelding header: G-1000 © Wanda Tuerlinckx, kunstcollectie VU  (detail)

All dates