Wat zijn de gevolgen van een lege Zuidas voor de veiligheid?

Wij interviewden een security host van  D&B The Facility Group over de impact van het virus op zijn werk.

Hoe heet je en wat is je functie?
Mijn naam is Kay. Ik ben security host op het World Trade Center Amsterdam en ik werk bij D&B The Facility Group.

Wat doet D&B?
D&B is een facilitair dienstverlener en verzorgt naast beveiligingsdienstverlening, ook receptiediensten, bedrijfshoreca, schoonmaak, chauffeursdiensten en facility management voor kantoren.

Hoe gaat D&B om met het coronavirus?
Wij volgen alle richtlijnen van de overheid. Wij hebben veiligheidsmaterialen verstrekt gekregen. D&B houdt ons doorlopend op de hoogte van de laatste maatregelen. Kritische teams op kantoor zijn gescheiden en daar werkt het overgrote deel vanuit huis.

Wat valt er op aan de Zuidas locaties waar D&B aan het werk is?
Veel mensen werken vanuit huis. Daardoor is het heel stil op Zuidas. Mensen houden over het algemeen gepaste afstand tot elkaar en lijkt zich uitstekend aan de richtlijnen te houden.

Waar liggen volgens D&B de uitdagingen met betrekking tot het coronavirus?
Nog niet iedereen lijkt zich voldoende bewust wat er van hen in deze tijd gevraagd wordt. Dat zou wel zo moeten zijn. Werk thuis als het kan, vermijd fysiek contact en houdt afstand. Het is belangrijk om de snelheid waarin het virus zich verspreidt af te remmen.

Stilte en leegte vergt dat we extra alert moeten zijn. Wat kan D&B ons (huurders en gebruikers van het gebouw) adviseren?
Klopt. Met het wegvallen van een stukje sociale controle ontstaat aandacht voor bepaalde gebieden en objecten van personen met verschillende motieven. Daarom zijn wij, als security, extra alert en lopen wij extra ronden. Mijn advies: Blijf zelf ook alert en houd gepaste afstand tot anderen.

Wanneer is D&B tevreden?
Zodra wij met elkaar na coronavirus, zonder al te veel kleerscheuren opgelopen te hebben, weer gezond en veilig aan het werk kunnen. Wij passen in de tussentijd op uw werkomgeving, bezittingen en collega’s die wel hier aan het werk zijn.


Kay voor de deuren van het WTC in Zuidas