De Botanische Tuin

Van der Boechorststraat 8, Amsterdam

De huidige ‘Botanische Tuin ZuidAs’ in Amsterdam is in 1967 opgezet als de Hortus Botanicus van de Vrije Universiteit. De tuin is gelegen achter het VU medisch centrum. De tuin bestaat uit een buitengedeelte en een kassencomplex. De collectie buiten bevat een zeer gevarieerde verzameling bomen en vaste planten, naast een rotstuin en een varentuin. In de succulentenkas bevindt zich de grootste cactus- en vetplanten collectie van Nederland. De tuin beschikt over de enige Nederlandse Penjing-collectie en een boeiende collectie Bonsai, beide zijn in 1982 geschonken door de toenmalige directeur van de Floriade. Het onderhoud van Botanische Tuin Zuidas wordt door een grote ploeg vrijwilligers gedaan. Read more

De huidige ‘Botanische Tuin ZuidAs’ in Amsterdam is in 1967 opgezet als de Hortus Botanicus van de Vrije Universiteit. De tuin is gelegen achter het VU medisch centrum. 

De tuin bestaat uit een buitengedeelte en een kassencomplex. De collectie buiten bevat een zeer gevarieerde verzameling bomen en vaste planten, naast een rotstuin en een varentuin. In de succulentenkas bevindt zich de grootste cactus- en vetplanten collectie van Nederland. De tuin beschikt over de enige Nederlandse Penjing-collectie en een boeiende collectie Bonsai, beide zijn in 1982 geschonken door de toenmalige directeur van de Floriade. Het onderhoud van Botanische Tuin Zuidas wordt door een grote ploeg vrijwilligers gedaan.

  • Nature
Van der Boechorststraat 8, 1081BT Amsterdam