Grachtenfestival 2021

Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Read more

Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor. Van 17 tot en met 19 augustus 2021.

Ieder jaar in augustus vindt tien dagen lang het Grachtenfestival plaats. Hét zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en muziek uit andere culturen, waarbij jonge musici van over de hele wereld je verrassen met hun eigen muzikale verhaal. Wie de rising stars wil leren kennen, komt naar het Grachtenfestival! Verleden, heden en toekomst komen samen in eigentijdse combinaties van musici, genres en locaties. Daarbij dient de stad Amsterdam, van oost tot west en van noord tot zuid, als decor.

Mabassa
Dinsdag 17 augustus 12:30 uur, Atrium NU.VU en 17:30 uur, Loyens & Loeff

Mabassa mixt op speelse wijze hedendaagse pop met Braziliaanse ritmes met uitstapjes naar de Caraïben. De naam Mabassa, tweelingbroer vertaald vanuit het Portugees, vertegenwoordigt de sterke muzikale band tussen de twee “broers” Breno Viricimo (Brazilië) en Nathaniel Klumperbeek (Nederland). Breno en Nathaniel leerden elkaar kennen in de muziekscene van Amsterdam. Beiden hebben een sterke voorliefde voor Braziliaanse muziek. Daarop besloten ze om hun levensverhalen en ervaringen te delen in dansbare liedjes. Mabassa trad op in Frankrijk, Brazilië, India en Nederland. Binnenkort komt het debuutalbum van de band uit.LYMA x SHAMIS x REBIERE
Donderdag 19 augustus om 12:30 uur, St. Nicolaaslyceum

Deze drie multi-instrumentalisten zijn een duidelijk voorbeeld van waar de nieuwe jazzgeneratie naartoe beweegt. Ze laten zich niet graag in een hokje stoppen, maar jazz is in ieder geval een grote inspiratie voor ze, net als soul en hiphop. Shamis is van nature een DJ en staat tijdens de concerten ook vaak achter een draaitafel, LYMA is een gerenommeerd zanger en multi-instrumentalist, en Rebiere speelt saxofoon in gevestigde bands als Gallowstreet en Michelle David maar is net zo kundig achter de keys of of op zijn basgitaar. Deze unieke band zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijk optreden!


Van Gogh Trio
Woensdag 18 augustus om 12:30 uur, Thomaskerk

Vernoemd naar de beroemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh, ontstond het trio in Amsterdam als samenwerking tussen hechte vrienden en veelbelovende musici Enzo Kok (viool), Charlotte Brussee (cello) en Maxim Heijmerink (piano). Hun vriendschap in combinatie met hun gemeenschappelijke achtergrond -zo zijn zij alle drie prijswinnaar van het Prinses Christina Concours- maakte dat zij voor het eerst samen speelden op het Conservatorium van Amsterdam. Niet lang daarna maakte het trio een succesvol debuut op nationale televisie bij het programma Podium Witteman. Vandaag brengt het trio een romantisch programma met het zeer geliefde 1e Pianotrio van Mendelssohn en prachtige werken van Max Bruch.